LiveZilla Live Chat Software
Beste klant, wegens het stoppen met de webshop verzoeken wij per 25-5-2018 geen bestellingen meer te plaatsen. Met vriendelijke groet subliem-bedrukt.nl
Druk op de 'X' in de rechterbovenhoek om dit venster te sluiten.

Bedrukkings informatie

Sublimatie druk

Wij bieden full color bedrukking aan op zowel textiel als cadeau artikelen.

Dit kan doordat wij gebruik maken van sublimatie druk. Dit zijn inkten die onder hoge druk en hoge temperaturen gasvormig worden en in het te bedrukken oppervlak dringen. Daardoor is de afbeelding erg duurzaam en slijtvast. De kleuren zijn heel helder en levendig.

 

De enige beperking is dat de te bedrukken ondergrond (textiel of harde materialen) wit, of licht gekleurd moet zijn. Voor de afbeelding geldt helemaal geen enkele beperking. Alles kan. Afbeeldingen met heel veel losse elementen, veel details of kleurverloopjes, het is allemaal mogelijk. (Kijk maar eens naar de achtergrond van het voorbeeld van Donald Duck. Die loopt over in de stof.)

 

Het aanlever bestand hiervoor hoeft alleen maar een goede kwaliteit JPEG te zijn of een foto (LET OP! De foto of afbeelding moet vanaf 300dpi ingescand zijn anders wordt de afdruk korrelig. Of hij moet in centimeters net zo groot zijn als het uiteindelijke print resultaat)

 

sublimatie Donald Duck
 (Voorbeeld van sublimatie)


 Sublimatie flock (subli flock)

Gelukkig is er ook een mogelijkheid om full color afbeeldingen en foto’s op gekleurde en donkere textiel soorten te drukken. Dit doen we met sublimatie flock. Flock is een folie die lijkt op fluweel en ook zo zacht en aaibaar aanvoelt. Het heeft dus een iets verhoogd oppervlak. Sublimatie flock is flock die bedrukt kan worden en nadat het bedrukt is wordt die dan weer op het textiel gedrukt. Hierbij dringt de inkt dus niet in het oppervlak van de textiel maar in het oppervlak van de flock. De kleuren zijn daardoor nog steeds even briljant en helder en verkleuren niet.

 

Er zijn een paar beperkingen in de afbeeldingen die u aan kunt leveren. Zo moet de afbeelding omkadert zijn want de afbeelding moet uit de flock gesneden kunnen worden. Want overal waar geen inkt komt blijft het materiaal wit. Alle onderdelen moeten aan elkaar zitten en een geheel vormen.(Kijk maar eens naar het voorbeeld van de Donald Duck. Die heeft een soort van patrijspoort die om zich heen waar alles zich in bevindt, zo hoeft alleen de buitenste omtrek van de cirkel maar uitgesneden te worden (en de paar kleine uitstekende delen.)

 

Het aanlever bestand hiervoor kan een JPEG zijn of een foto, liefst op hoge kwaliteit. Ingescand op minstens 300dpi of op ware afdruk grote of een EPS of AI bestand (niet hoger dan Adobe Illustrator CS2. Deze bestanden kunnen niet via de gewone bestelmethode geupload worden en zijn dus ook niet zichtbaar op de preview. Dit soort bestanden moet apart gemaild worden.)

 

Donald Duck op sublimatie folie
  (Voorbeeld van sublimatie flock)


Flex folie

Natuurlijk hoeft niet iedere bedrukking full color te zijn.

Als je alleen tekst wilt of een eenvoudige afbeelding in een kleur dan doen we de bedrukking met flex folie. Dit is een flexibele, dunne, gekleurde folie. (deze is niet bedrukbaar) Deze folie is heel duurzaam en is bruikbaar voor allerlei textiel soorten.

 

Voor deze bedrukkings methode moet het bestand aangeleverd worden in EPS of AI bestand(niet hoger dan Adobe Illustrator CS2. Deze bestanden kunnen niet via de gewone bestelmethode geupload worden en zijn dus ook niet zichtbaar in de preview. Dit soort bestanden moeten apart gemaild worden.) .

Wil je alleen tekst dan is dat geen enkel probleem. Typ je tekst in of als je op de site het goede lettertype niet vind dan voldoet een Word bestand ook (liefst met bijgesloten het gebruikte lettertype) of je maakt een plaatje van je gewenste tekst in het lettertype dat jij wilt en upload dat als afbeelding.

 

Donald Duck in flexfolie
(Voorbeeld van flexfolie)Even een overzicht:

 

Sublimatie druk:           Voor full color bedrukkingen op harde materialen en wit textiel (dit kan alleen polyester of een mix van 65%polyester en 35% katoen zijn)

Sublimatie flock:          Voor full color bedrukkingen op donker en gekleurd textiel (100% katoen)

Flex folie:                        Voor simpele afbeeldingen en tekst in een kleur op donker en gekleurd textiel (100% katoen)

 

 

Was voorschriften:

Textiel met sublimatie druk:

Geen was beperkingen. Kan gewoon meegewassen worden en ook in de droger. Chemisch reinigen zou ik toch maar niet proberen.

Textiel met Sublimatie flock:

Wasbaar tot 40 graden, binnenste buiten. Niet in de droger en ook niet chemisch reinigen.

Textiel met Flex folie:

Wasbaar tot 60 graden, binnenste buiten. Niet in de droger. Strijken mag alleen binnenstebuiten en niet chemisch reinigen.